Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
liepa 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė93262307
Šiandien4635
Dabar naršo221
 
 

Naujienos

Spausdinti

Antanas Vagonis: „Ar tikrai tarp rajono valdžios ir verslo yra konfliktas?“

2016-02-01

Po sausio 13-osios minėjimo, kurį organizavo Rokiškio verslo klubas, tarp rajono valdžios ir verslininkų stojo vėl nematoma siena. Rajono administracija dėl saugumo rekomendavo neorganizuoti švenčių aikštelėje prie UAB „Lašai“ ir „Topo“ centro. Po šio akibrokšto verslininkai klausė, kodėl iš valdžios pusės tiek pasipriešinimo. Rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis po šių diskusijų mato kitą medalio pusę – kažkas bando specialiai kiršinti rajono valdžią ir verslininkus.

 

Nemato konflikto

 

Pasak A. Vagonio, kuo toliau, tuo daugiau bandoma eskaluoti, jog tarp rajono valdžios ir verslo bręsta naujas konfliktas. „Iki šios dienos aš niekaip neįžiūriu to konflikto. Reikia suprasti, jog verslas yra ta struktūra, kuri mums kuria pridėtinę vertę, darbo vietas, moka mokesčius ir pagaliau išlaiko savivaldybę. Šiandien mano vienas iš pagrindinių darbų – perorientuoti valdininkus, kad jie yra žmonių ir verslo tarnai. Valstybės tarnautojas ir yra tam, kad padėtų“, – sakė meras. Anot jo, netiesa, kad valdžia trukdo organizuoti renginius. „Sausio 13-osios minėjimui leidimas verslo atstovams buvo duotas. Gal kam užkliuvo rajono savivaldybės kelių eismo saugumo komisijos rekomendacijos. Bet juk reikia gerbti ir tą komisiją. Ją sudaro ne vien valdžios atstovai. Gyvename demokratiškoje valstybėje, tad komisija taip pat turi teisę pareikšti savo nuomonę. Nė viename dokumente nebuvo parašyta, jog mes draudžiame Verslo klubui rengti Sausio 13-osios minėjimo renginį“, – akcentavo A. Vagonis.

 

Politika valstybinėse šventėse?

 

Meras pastebėjo, jog valstybinės šventės tampa politizuotos, nors, anot jo, taip neturėtų būti. „Kalbame, kad nėra politikos, bet kažkaip ji atsiranda. Aš kviečiu Verslo klubą atsiriboti nuo politikos. Verslininkai gali būti politikais, bet reikia tada drąsiai pasakyti: mes, Verslo klubas, organizuojame politinį renginį. Tarp organizatorių buvo tie patys tarybos nariai, kurie sako, kokia bloga valdžia, bet juk jie patys valdžia – kažkoks paradoksas“, – sakė A. Vagonis. Anot mero, renginių organizatoriai, rengdami tokias šventes, kartu bando manipuliuoti ir rajono žmonių nuomone: „Pernai valdžia buvo bloga, tad išrinkite mus, o šiemet valdžia bloga, kad mūsų neišrinkote“. Pastebiu viena, jog bandoma įrodyti žmonėms, kad jie išrinko blogą valdžią. Su verslo atstovais norėčiau kalbėtis verslo klausimais. O organizuojant renginius, mes galime padėti, ką per tą patį Sausio 13-osios minėjimo renginį ir padarėme, suteikdami autobusų parko seną autobusą. Pinigais tikrai nenustebinsime, bet kitais klausimais, paslaugomis, mes galime prisidėti“, – kalbėjo rajono vadovas.

 

Nesiruošia daryti pompastikos

 

Savivaldybės meras sakė, jog organizuojant renginius konkuruoti su verslininkais nesiruošia. „Tegul nepyksta ant manęs gyventojai, verslininkai, bet aš nekviesiu brangiausių grupių, nes rajono savivaldybė turi minusinį biudžetą. Žmonės turi suprasti, jog aš administruoju jų uždirbtus ir iš jų surinktus pinigus, todėl tikrai „netaškysiu“ šventėms. Mes šventę padarysime, bet tokią, kokią esame pajėgūs padaryti, o ne tokią, kokią aš norėčiau. Konkuruoti su verslininkais ir jų kokybiškais renginiais aš nenoriu. Aš geriau ateisiu, padėkosiu jiems už tai ir pareklamuosiu per visą respubliką, jog turime tokių verslininkų, kurie sugeba savo rajono žmonėms padovanoti puikų renginį. Kokia turėtų būti valdžia, jog nepalaikytų tokios idėjos?...“, – neslėpė apmaudo A. Vagonis.

 

 

Rokiškiui – geresnį gyvenimą

 

Po diskusijos apie rajono valdžios ir verslo nematomą konfliktą, A. Vagonis palietė kitą opią problemą, kuri kankina visą šalį, taip pat ir mūsų rajoną. Tai žmonės, kurie gauna socialines pašalpas ir jas išleidžia alkoholiniams gėrimams. „Nuo šiol visos įstaigos įsijungia į šią kovą. Jei kas nors iš atsakingų darbuotojų pamatys, jog gaunantis pašalpą asmuo piktnaudžiauja alkoholiu, bus fiksuojamas šis faktas ir braukiama pašalpa, jei nėra šeimoje mažamečių vaikų. Jei šeimoje yra mažamečiai vaikai, pašalpa bus atiduodama maisto produktais. Yra susiformavusi nuomonė, jog gavau pašalpą, tai jau mano reikalas, ką su ja veiksiu. Mes visą laiką sakydavome, jog kalti įstatymai. Ne įstatymai kalti, o kalti mes patys, kad nieko nedarome“, – kalbėjo rajono vadovas.

 

Racionalūs sprendimai

 

Anot mero, šiandien būtina, jog kiek vienas euras turi būti išleistas racionaliai. „Taupyti nebereikia. Reikia leisti pinigus taip, jog jie neštų mūsų miestui naudą. Prie šios akcijos turi prisidėti visi rajono savivaldybės administracijos skyriai ir gyventojai. Norėčiau, jog žmonės suprastų ir pirktų tik tą, kas yra reikalinga, ką naudoja, – dėstė A. Vagonis.

 

Nulinis nedarbas

 

Rajono vadovas A. Vagonis buvo kategoriškas, kalbėdamas apie gyventojus, gyvenančius iš socialinių pašalpų. Šiandien pas mane ateina daug žmonių ir klausia, kodėl nesuteikiamas socialinis būstas. Turime rūpintis vaikais ir senyvo amžiaus žmonėmis. Visi kiti turi dirbti ir užsidirbti, o ne piktnaudžiauti socialinėmis pašalpomis. Artėja rinkimai ir deklaruojama, kad turime žmonėms duoti didesnį atlyginimą. Duoti? Iš kur? O gal, priešingai, turi būti suteikta galimybė užsidirbti didesnį atlyginimą. Turime pirkti socialinius būstus ten, kur vystoma pramonė, veikia įmonės. Tada galėsime žmogui pasiūlyti ne tik būstą, bet ir darbą. Esant galimybei, dirbdamas žmogus vėliau galėtų nusipirkti ir tą patį būstą, kuris taptų jo nuosavybe“, – kalbėjo meras. Tęsdamas mintį, A. Vagonis akcentavo, jog rajone verslo pramonė turi tik plėstis. „Norėčiau, jog kitais metais Rokiškyje būtų nulinis nedarbas. Ir tai ne aš sugalvojau. Tai sugalvojo rokiškėnas, kuris šiuo metu yra Plungės meras, Audrius Klišonis. Kai buvo atvykęs čia ir mes bendravome, jis pasakė, jog Plungėje nėra nedarbo. Bet tai ta pati Lietuva ir meras atvyko ne iš kokios nors ekonomiškai stiprios Europos šalies! Viskas įmanoma...“, – sakė meras. Pokalbio pabaigoje A. Vagonis pridūrė: „Laisvė mums davė galimybes. Galimybę išvažiuoti į užsienį, sukurti savo verslą, bet, jei aš tuo nesugebu pasinaudoti, vadinasi, ateinu ir pradedu reikalauti iš valdžios?.. Turime sustoti ir pamąstyti, ką darome“.

 
 
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema