Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
liepa 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė93225112
Šiandien4155
Dabar naršo171
 
 

Naujienos

Spausdinti

Gausi komanda kvietė aplankyti Rokiškį

2019-02-11

Kasmetinės turizmo parodos kas kart visus užsukusiuosius žavi gebėjimu pasiūlyti atrasti kažką seno iš naujo, sužinoti nežinota, pasiūlyti iššūkių ir idėjų. Parodoje dalyvavo daugiau nei 320 dalyvių iš 19 šalių, apsilankė 29 270 lankytojų. Kiekvienas dalyvaujantis miestas, regionas, įmonė pasitelkia visą savo išmonę prisistatydami. Šiuos metus Rokiškis pasitiko šventiškai nusiteikęs garbingai atstovauti kultūros sostinės vardą. Pasitelkę kultūros sostinės atidarymo metu skambėjusį naratyvą – iš šerdies į širdį – kūrėme Rokiškio pristatymą šiems metams. Visiems besidomintiems pristatėme Kultūrines atostogas Lietuvos kultūros sostinėje visus metus.

Tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur, 2019“ ypač stengėmės būti pastebėti. Daugybė renginių stende, dalyvavimas parodos atidaryme ir turizmo forume, kasdien pasirodymai scenoje, laimės valandos su daugybe prizų įsteigtų Rokiškio krašto muziejaus, Ilzenbergo dvaro, keturračių klubo „Purvo fanai“, kavinių „Pupelė“ ir „Senas grafas“, kaimo turizmo sodybos „Vieversynė“, Rokiškio r. Bajorų lėlių teatro „ČIZ“ ir Birutės Dapkienės ūkio, vaišės Rokiškio sūrio, Rokiškio mėsinės gaminiais, Ilzenbergo dvaro brandintu sūriu, namine rugine duona. Dailininkas, Vyriausiasis Lietuvos Senelis Kalėda Arvydas Bagdonas ir solistė Jolanta Stumbrienė pirmą „Adventur, 2019“ parodos dieną traukė akį ir ausį, gidai P. Blaževičius ir E. Masteikis kalbėjo, kalbėjo, kalbėjo. Mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ mažųjų dvarponiukų pasirodymas scenoje „Praeities pažadinti“ sulaukė panegirikų ir kvietimo į Valdovų rūmus. Turizmo forume VO „Tyzenhauzų paveldas“ pirmininkas R. Sirgėdas taip pat pristatė kultūrines atostogas gausiai susirinkusiems klausytojams.

Antrą dieną VO „Tyzenhauzų paveldas“ siūlė kiekvienam išbandyti archeologo duoną, VšĮ „Vita Antiqua“ direktorė Daiva Steponavičienė pasakojo apie sėliškų kostiumų rekonstrukcijos specifiką. Šiek tiek vėliau į rimtą diskusiją įsitraukė istorikas G. Kujelis ir kraštotyrininkas V. Mačiekus. Parfumerė Rasa Staskonytė ne tik pasiūlė teatro ir muzikos kvapą užuosti, bet ir susipažinti su specialiai grafaitei Sofijai Tyzenhauzaitei Šuazel-Gufjė Prancūzijoje sukurtais kvepalais. Popiet Obelių laisvės kovų istorijos muziejus pasitelkęs A. Dručkaus anūką M. Kelečių pasakojo apie Rokiškio r. laisvės kovų istoriją. Visą dieną stende linksmai straksėjo ir kitus kvietė pastraksėti ar pasigaminti mielą kiškutį Rokiškio r. savivaldybės J. Keliuočio bibliotekos lėlių teatro „Pelėdžiukai“ kiškutės. Muziejininkas R. Kaminskas rodė ir kvietė išbandyti ranką drožiant medžio paukštelį.

Trečią dieną kaimo turizmo sodybų V. Seržinto, „Vieversynė“, „Brazylija“ ir atstovai pasakojo ką gi pamatyti ir išbandyti Rokiškio apylinkėse. Scenoje ir stende akį traukė keturračių klubo „Purvo fanai“ atstovai, daug apie šį sportą pasakojo J. Daščioraitė. Mažuosius nuspalvinti medinius paukščius kvietė Salų dvaro dirbtuvių edukatorė A. Ruželienė.

Stende lauke visas tris dienas lankytojų akį traukė keturrračių klubo „Purvo fanai“ palapinė su keturračiais ir karinė mašina, kurią parūpino Vilniaus rokiškėnų klubas „Pragiedruliai“. Visus besidominčius kvietė į Rokiškį pasivėžinti dar nematytais takeliais.

Tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur, 2019“ apie Rokiškį, apie tai, kad šiemet mes Lietuvos kultūros sostinė žinojo dauguma. Kai kurie lankytojai jau net susiplanavę keliones pas mus.

Rygoje tarptautinėje turizmo parodoje „Balttour, 2019“ dalyvavo 372 dalyviai iš 29 pasaulio šalių, apsilankė daugiau kaip 30 000 lankytojų. Gidai P. Blaževičius, E. Masteikis, muziejininkai G. Kujelis, L. Klasinskienė, I. Černiauskaitė, Ilzenbergo dvaro atstovas G. Bingelis, Rokiškio r. Bajorų lėlių teatro „ČIZ“ merginos, savanoris L. Venediktovas – pasakojo, rodė, vaišino stendo lankytojus.

Šypsena ir gardžios vaišės akivaizdžiai viliojo lankytojus, nes Rokiškio stendas visas tris tarptautinės turizmo parodos „Balttour, 2019“ dienas buvo gulte apgultas besidominčiųjų. Ir čia sutikome jau buvusių Rokiškyje, ir ne po kartą. Džiugino gražūs žodžiai apie miestą – „Rokiškis nuostabus. Mes buvome vėlai vakare. Bažnyčia tiesiog fantastiška. Atvažiuosime dar kartą įdėmiau pasižvalgyti“

Šios parodos nuteikė džiugiai – moka rokiškėnai susitelkti, o susitelkę gali net kalnus nuversti. Nuoširdžiai dėkojame visiems šiemet aktyviai prisidėjusiems prie pasiruošimo ir dalyvavimo parodose. Be Jūsų nebūtų mūsų!

 


 
 
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema