Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
liepa 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė93352971
Šiandien3227
Dabar naršo259
 
 

Naujienos

Spausdinti

Apie konkursą ,,Pažangiausi metų ūkiai-2017“

2017-10-20

Nors jau daugiau negu du mėnesius žemdirbius vargina nepaliaujami lietūs, norisi prisiminti šiltą ir malonų metų laikotarpį, šių metų birželio pabaigą, tuo metu lankytus rajono ūkius, sutikusius dalyvauti konkurse ,,Pažangiausi metų ūkiai-2017“. Priežastis – artėjanti kasmetinė žemdirbių šventė, kurios metu skelbiami konkurso ,,Pažangiausi metų ūkiai“ rezultatai. 

Konkursas ,,Pažangiausi metų ūkiai“ rajone vykdomas jau ketvirti metai. Konkurso tikslas - skatinti rajono ūkininkus ir žemės ūkio gamyba užsiimančias įmones siekti inovacijų ir gamybos efektyvumo, ekologinės pusiausvyros, stiprinti bendruomeniškumą, iniciatyvumą, skleisti ūkių gerąją patirtį, didinti žemės ūkio veikla užsiimančių subjektų žinomumą rajone ir respublikoje. Stengiantis objektyviau atspindėti ir įvertinti ūkius, jie skirstomi į penkias grupes: ūkininkai, dirbantys iki 100 ha žemės,  ūkininkai, dirbantys daugiau negu 100 ha žemės, jaunieji ūkininkai, ūkininkai, ūkininkaujantys ekologiškai, bei žemės ūkio įmones.  Šiais metais komisija (Žemės ūkio skyriaus vedėja Jolanta Jasiūnienė, Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Dalia Lūžienė-Malijonienė, Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos sekretorė-buhalterė Jurgita Kavaliauskienė, Žemės ūkio rūmų savivaldos organizatorė Rokiškio rajone Lina Meilutė-Datkūnienė, Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos tarybos narys Valentinas Šedys) ūkius lankė paskutinę birželio savaitę. Komisijos narius kaip ir kasmet maloniai nustebino ir džiugino ne tik žinomi ūkininkų ūkiai, bet ir iki tol konkursuose nedalyvavę, tebesikuriantys ūkininkų ūkiai, žmonės mylintys žemę, darbą ir grožį.

Panemunėlio seniūnijoje buvo aplankyti: optimizmu trykštančio, be žemės ūkio darbų unikalius baldus bei pirtis gaminančio Romo Vilimo ir jo žmonos Teresės ūkis,  jaunojo ūkininko Dariaus Šarkausko ūkis, palikęs įspūdį ne tik išpuoselėtais laukais, bet ir ypatingos auros sodyba, atkaklaus žemaičio Aniceto Bytauto bei ne vien žemės ūkyje dirbančių Giedriaus ir Laimos Bitinų ūkiai.  

Kamajų seniūnijoje  lankytas Daivos ir Artūro Kulikauskų pienininkystės ūkis. Tai dvidešimt karvių laikanti, be galo darbščių žmonių, sekančių savo tėvų pėdomis, pora: Daiva – nuo pat jaunystės mylinti gyvulius, Artūras – auksinių rankų meistras,  galintis technikos bėdas atspėti iš garso. Lankyti beariminį žemės dirbimą taikančių ir pavyzdinių pasėlių savininkų Rasos ir Kęstučio Venslovų bei Mariaus Saranos augalininkystės ūkiai Kalvių kaime.

Obelių seniūnijoje komisijos narius entuziazmu, darbštumu ir pasitikėjimu džiugino naujai besikuriantys Lauros Kubiliūtės uogininkystės bei Nerijaus Vilio ir Nomedos Gaučytės mišrus ūkiai. Tai – ūkiai, buvę  ,,plyno lauko investicijos“. Transporto logistikos aukštąjį išsilavinimą turinti Laura jau treti metai 6 ha plote augina avietes braškes, puoselėja viltį plėsti ūkį, įkurti sodybą. Patarimų nestokoja kartu laukuose dirbantis jaunosios ūkininkės senelis. Nerijus ir Nomeda prieš du metus įsikūrę sename vienkiemyje, jau turi nemažą pulką gyvulių: mėsinių ir pieninių galvijų, arklį, triušių, nė per žingsnį nuo žmonių neatstoja dėmesio ir skanėstų prašančios Kameruno ožkytės. Spėta pasinaudoti ir Kaimo plėtros parama. Kartu su jaunimu darbuojasi ir Nerijaus tėtis. Papilių kaime aplankytas verslą su žemės ūkiu gebančių suderinti Povilo ir Aušros Ragelių ūkis, labiau turizmui negu žemdirbystei tinkamose Aleksandravėlės apylinkių žemėse bendrauta su Dalia Šajaukiene, aplankytas jos puoselėjamas pienininkystės ūkis.

Kriaunų seniūnijoje lankyti Renato ir Dovilės Smalinskų, Aivaro ir Rimos Pivoriūnų, Manto ir Aušros Rudinskų puikūs laukai ir ne mažiau šaunios jų sodybos. Lankantis Lašų žemės ūkio bendrovėje apžiūrėtas technikos kiemas, dirbtuvės, gamybinė bazė, laukai. Įmonės produkcija pasklinda toli pasaulyje: duona pasiekia net Australiją, žirnius planuojama eksportuoti į Indiją,  žolės granules – į Turkiją. Lydimi bendrovės vadovo stebėjome laukų tręšimą Obelių spirito varyklos valymo įrengimų dumblu.  Smagu, kad įmonėje, be nepriekaištingų gamybos rezultatų, ne tik nuolat investuojama į gamybos plėtimą, atnaujinimą, bet ir į infrastruktūrą, aplinkotvarką.

Juodupės seniūnijoje komisijos nariai stebėjo Zinos ir Jono Jočių bei Rimanto ir Genės Gražių puikius pasėlių laukus, gražias ir romias galvijų bandas. Kartu su šeimininku džiaugėmės nauja Rimanto 6 metrų užgriebio pločio šienapjove, nuotaiką kėlė ne tik puikūs Jočių pasėliai, bet ir puikiai prižiūrėtos pakelės bei palaukės. Abiejų šeimų vaikai tęsia tėvų tradicijas ir ūkininkauja atskiruose ūkiuose. Lankėme Nerijaus ir Jurgitos Smalskių augalininkystės ir Algio Butėno gyvulininkystės ūkius (abu ūkiai – iki 100 ha). Ūkininkai dirba ne vien žemės ūkyje: Nerijus – miškininkas, Algis – gaisrininkas. Stebėjome puikius Nerijus pasėlių laukus, nušienautas palaukes, Algio – saugiai ir romiai besiganančią avių bandą.

                      UAB Ilzenbergo valdos ūkyje buvo pristatyti pasėlių laukai, pieno ūkis, gamybinė bazė. Unikalus savo harmoninga su aplinka veikla, produkcijos asortimentu, jos platinimo būdu, ėjimu biodinaminio ūkio link, dvaras ir jame veikiančių įmonių grupė garsina rajoną Pabaltijyje ekonomine ir kultūrine prasme.

Kazliškio seniūnijoje draugiška aplinkai veikla žavėjo Valdonės ir Ignoto Lieščinskų natūrinis ūkis. Pienininkystės ūkio problemomis ir džiaugsmais dalinosi ūkininkė- visuomenininkė Janina Žemaitienė ir jos vyras Algis. Šeimos meilės žemei tradicijas tęsia šalia tėvų įsikūrusi Kęstučio ir Kristinos Žemaičių šeima.

Pandėlio seniūnijoje apžvelgėme Gerkonių žemės ūkio bendrovės dirbtuves, technikos kiemą, pasėlių laukus. Tai savo kryptį augindama salyklinius miežius suradusi žemės ūkio įmonė, perspektyvoje turinti planų plėstis ir veiklą orientuoti į perdirbimą.

                      Aplankyti Jono Gaškos, Dalios ir Stasio Gervių ūkiai, iki šiol tradiciškai neatsisakę karvių laikymo. Stebėdami jaunojo ūkininko Tomo Marmoko savarankiškos veiklos rezultatus, negalėjome nepastebėti ryžto, entuziazmo ir darbštumo.

Rokiškio kaimiškojoje seniūnijoje lankėme mėsinių gyvulių augintojų Gailos ir Vytauto Liaudanskų, jaunų žmonių, įsikūrusių kaime ir vystančių augalininkystę, Algirdo ir Agnės Mackų šeimos ūkyje bei hobį pavertusios verslu Rimos Juozapavičienės paukščių karalystėje. Rima, be abejo, nebūtų tiek išplėtusi ūkio, jei nebūtų šalia viena kryptimi žiūrinčio vyro Aleksandro.

Jūžintų seniūnijoje, tarsi Balio saloje, atokiame viensėdyje sutikome be galo darbštų, kūrybišką, harmonija aplinkai spinduliuojantį smulkaus ūkio savininką Juozą Kilių, ekologinį ūkį plėtojantį jaunąjį ūkininką Mantą Skardžių.

                      Ūkiai. Visi skirtingi, kiekvienas savaip ypatingas, turintys bendrą bruožą meilę žemei ir darbui. Kad nors iš dalies jie būtų atspindėti, apie kiekvieną reikėtų parašyti ne mažiau, negu dabar apie visus. Nuoširdžiai dėkojame visiems už dalyvavimą konkurse.

Maloniai kviečiame visus ūkininkus į kasmetinę žemdirbių šventę  Rokiškio rajono savivaldybės kultūros centre 2017 m. spalio 27 d. 12 val.,  kur ir susipažinsite  su konkurso rezultatais, paklausysite koncerto, pavakarosite.  

                                           Komisija konkurso „Pažangiausi metų ūkiai 2017“ nugalėtojams rajone išaiškinti

 
 
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema