Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

SKELBIMAI

Spausdinti

DIDŽIŲJŲ IR PAVOJINGŲ ATLIEKŲ PRIĖMIMAS IŠ FIZINIŲ ASMENŲ

Donelaičio g. 16, Rokiškis    Tel.8-682-30238, el. p. [email protected]

Darbo laikas:

II – V nuo 9.30 val. iki 18.30 val. (pietų pertrauka nuo 13.00 val. iki 13.30 val.)

VI nuo 9.00 val. iki 15.30 val. (pietų pertrauka nuo 13.00 val. iki 13.30 val.)

Pandėlio vs. 5, Pandėlio sen., Rokiškio r. Tel. 8 672 26144

Darbo laikas:

II – V nuo 9.30 val. iki 18.30 val. (pietų pertrauka nuo 13.00 val. iki 13.30 val.)

VI   nuo 9.00 val. iki 15.30 val. (pietų pertrauka nuo 13.00 val. iki 13.30 val.)

Į šias aikšteles gyventojai gali atvežti: smulkias statybos ir griovimo atliekas, automobilių padangas, makulatūrą, plastiko, stiklo atliekas, nenaudojamą buitinę techniką (televizorius, šaldytuvus, virykles ir kt. įrangą), baldus.

Taip pat pavojingas atliekas: akumuliatorius ir galvaninius elementus, gyvsidabrio lempas, dažų, lakų, tirpiklių atliekas ir jų tarą, asbesto atliekas ir kt.

Daugiau informacijos http://pratc.lt/aiksteles/

 

ŽALIŲJŲ ATLIEKŲ PRIĖMIMAS IŠ FIZINIŲ ASMENŲ

Ruzgų k., Juodupės sen., Rokiškio raj.

Tel. 8-672-26069, el. p. [email protected]

Darbo laikas:

II ir IV nuo 10.00 val. iki 18.30 val. (pietų pertrauka nuo 13.00 val. iki 13.45 val.);

VI nuo 9.00 val. iki 14.00 val. (pietų pertrauka nuo 11.30 val. iki 12.00 val.)

 

ATLIEKŲ PRIĖMIMAS PANEVĖŽIO REGIONINIAME NEPAVOJINGŲ ATLIEKŲ SĄVARTYNE:

Sąvartyno adresas: Dvarininkų k., Miežiškių sen., Panevėžio raj.

Darbo laikas: I – VII nuo 8.00 val. iki 20.00 val. (pietų pertrauka nuo 12.00 val. iki 13.00 val.)

Atliekų priėmėjų pietų pertraukos laikas: 12.00 val. – 12.30 val. ir 17.00 val. – 17.15 val.

Daugiau informacijos http://pratc.lt/savartynas/


KOMPOSTAS

Panevėžio regioniniame nepavojingų atliekų sąvartyne galima įsigyti komposto. Komposto kaina 8,38 Eur/t  be PVM  arba 10,14 Eur/t su PVM

 

 

2018-08-10 GYVENTOJUS KVIEČIAME RŪPINTIS SAVO MIESTO VEIDU IR TINKAMAI TVARKYTI ATLIEKAS!

                                                                                                          

AB „Rokiškio komunalininkas“ iš Rokiškio miesto ir rajono gyventojų apvažiavimo būdu nemokamai buityje susidariusias didžiąsias atliekas (dviračius, šaldytuvus, televizorius, dujines virykles, baldus, statybos, remonto ar griovimo atliekas) ir pavojingas atliekas (galvaninius elementus, dienos šviesos lempas, lengvųjų automobilių akumuliatorius, kuro, tepalų filtrus ir kt.) renka du kartus per metus - balandžio bei spalio mėnesiais. Kitais laikotarpiais gyventojai minėtas atliekas gali nemokamai pristatyti savo transportu į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, esančią Donelaičio g. 16, Rokiškyje (tel. 8 682 30 238; darbo laikas: II-V 9.30 – 18.30, VI 9.00 – 15.30, pietų pertrauka 13.00-13.30).

Informuojame, kad asmenys, atsikratantys atliekomis, nepaisydami Atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų, baudžiami administracine tvarka. Aplinkos užteršimas vieno kubinio metro ir didesniu nepavojingų atliekų kiekiu užtraukia baudą nuo 550 iki 1500 eurų.

 

Kontaktai:

AB „Rokiškio komunalininkas“: Nepriklausomybės a. 12 A, Rokiškis, tel. 8 458 71083.

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė: Donelaičio g. 16, Rokiškis, tel. 8 682 30 238.

Rokiškio rajono savivaldybės administracijos Ūkio ir viešosios tvarkos skyrius: Respublikos g. 94, Rokiškis, tel. 8 458 51 356, mob. 8 685 63379.

 

2018-01-08 Gyventojų ir įmonių dėmesiui! 

                     

Nuo 2018 m. sausio 1 d. sąskaitas už atliekų tvarkymą siųs UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras.

Prašome nemokėti avansu AB „Rokiškio komunalininkas" už atliekų tvarkymą, o sumokėti tik skolas, susidariusias iki 2017 m. gruodžio 31 d.

Iškilus neaiškumams dėl mokėjimų, teirautis tel. 8 458 71083, el.p. [email protected] arba atvykti į Nepriklausomybės a. 12A, Rokiškis.

 

2018-01-02 Gyventojų ir įmonių dėmesiui! 

                                              Nuo 2018 m. sausio 1 d. Rokiškio rajono savivaldybės teritorijoje už mišrių komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą pradėta taikyti vietinė dvinarė rinkliava. Vietinę rinkliavą nuo 2018 m. sausio 1 d. administruoja UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras http://pratc.lt/rokiskio-rajonas/

 

Kur keliauja mūsų išrūšiuotos pakuočių atliekos?

                                             

Visuomenėje vis dar sklando įvairūs nepagrįsti mitai apie atliekų rūšiavimą, o paprastos ir aiškios informacijos trūkumas neretai atbaido žmones nuo rūšiavimo veiklos. Vienas iš giliai įsišaknijusių mitų – visos žmonių tvarkingai išrūšiuotos pakuočių atliekos keliauja į sąvartyną. Dažnas Lietuvos gyventojas vis dar tiki, kad visos pakuočių atliekos yra sumaišomos ir galiausiai patenka ne į rūšiavimo bazes, o sąvartyną.

Pakuočių atliekoms patekus į rūšiavimo konteinerius, jos yra surenkamos specialiomis mašinomis ir transportuojamos į perrūšiavimo bazes, kur jos dar kartą rankiniu arba mechaniniu būdu yra perrūšiuojamos taikant įvairius kriterijus: atskiriamos pagal rūšį, dydį, spalvą ir pan. Modernesnėse rūšiavimo linijose yra įrengti specialūs magnetai, automatiniu būdu atskiriantys metalines pakuotes. Taip pat yra ir kitų įvairiausių techninių galimybių, o atskyrimo procesas priklauso nuo esamos perrūšiavimo technikos. Vėliau tinkamai atskirta ir paruošta antrinė žaliava yra supresuojama ir perduodama perdirbėjui, kuris panaudodamas antrinę žaliavą gamina naujus gaminius.

„Lietuvoje sukurti nemenki pakuočių atliekų rūšių tvarkymo pajėgumai ir jie vis plečiami. Mūsų šalyje perdirbamos stiklinės, popierinės, kartoninės, plastikinės, PET, medinės pakuočių atliekos. Nemaža dalis pakuočių atliekų yra vežamos perdirbti į kitas šalis, nes Lietuvoje nėra reikiamų techninių įrenginių arba eksportuoti yra ekonomiškai naudingiau. Kai kurios atliekos iš kitų šalių atkeliauja perdirbimui pas mus. Iš viso Lietuvoje šiuo metu registruotų perdirbėjų virš 30 Lietuvos įmonių. Tad rūšiuojantieji neturėtų baimintis – išrūšiuotomis atliekomis pasirūpinama tinkamai, nes jos yra vertinga ir paklausi žaliava“, – teigia VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ direktorė Bena Razbadauskienė.

Svarbu pažymėti, kad gyventojų vaidmuo šioje atliekų perdirbimo grandinėje ypatingai svarbus, nes kuo tvarkingiau vyks pirminis rūšiavimas t. y. kuo taisyklingiau žmonės rūšiuos pakuočių atliekas į tam skirtus konteinerius, tuo geresnės kokybės antrinės žaliavos turėsime ir iš jos galėsime pagaminti daug daugiau ir aukštesnės kokybės naujų gaminių. O gaminti naujus daiktus iš antrinių žaliavų daug paprasčiau, pigiau, tokiu būdu mažiau teršiama aplinka. Tad kuo daugiau naudojama antrinių žaliavų, tuo daugiau sutaupoma gamtinių išteklių.  

Šiandien Lietuvoje beveik prie kiekvieno sąvartyno veikia ir mišrių komunalinių atliekų rūšiavimo linijos, kurios iš bendro atliekų srauto bando atskirti antrines žaliavas tinkamas perdirbimui. Tačiau reikia pažymėti, kad iš mišraus komunalinio srauto „ištrauktų“ pakuočių atliekos niekada nebus tokios kokybės, kokią būtų galima gauti, jei gyventojai tvarkingai rūšiuotų namuose.

Siekiant paneigti šį įsitikinimą, buvo sukurtas vaizdo filmukas, kuriame aktoriai Audrius Bružas ir Martynas Nedzinskas su gero humoro doze ir nesudėtingai parodo, kas gi iš tiesų vyksta su mūsų išrūšiuotomis pakuočių atliekomis.

Vaizdo klipo nuoroda: https://youtu.be/yMAR0g7-mpA


 

Visos išrūšiuotos atliekos surenkamos tinkamai


                                             

Rūšiuoji pakuočių atliekas? O kam? Juk jos vis tiek pilamos į bendrą šiukšliavežį, kur susimaišo su mišriomis komunalinėmis atliekomis – tokius ir panašius pasisakymus, deja, bet vis dar tenka girdėti iš Lietuvos gyventojų, kurie tiki iš lūpų į lūpas skleidžiamu gandu apie išrūšiuotų atliekų pylimą į vieną bendrą automobilio talpą.

Šalies gyventojų apklausa, kurią šiais metais Aplinkos ministerijos užsakymu rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „RAIT“, parodė, kad beveik pusė šalies gyventojų, t. y. 42 proc. (2016 m. 43 proc.), rūšiuoja visas pakuočių atliekas, ir 40 proc. – dalį jų (2016 m. 38 proc.). Šis rodiklis džiugina ir rodo, kad gyventojai atsakingiau tvarko susidarančias atliekas. Tačiau nepaisant vykdomų aplinkosauginių iniciatyvų bei žiniasklaidos priemonėse ir internete gausybės informacijos apie atliekų rūšiavimą, visuomenėje vis dar gajus mitas, kad visos išrūšiuotos atliekos pilamos į vieną talpą automobilyje ir taip yra sumaišomos su mišriomis komunalinėmis atliekomis.

„Visą laiką turėjau abejonių, ar tikrai žmonių tvarkingai ir sąžiningai surūšiuotos atliekos nėra pilamos į vieną atliekų surinkimo automobilio talpą, kurioje sumaišomos su mišriomis komunalinėmis atliekomis. Tačiau besifilmuodamas viename iš aplinkosauginės kampanijos klipų, įsitikinau, kad taip nėra. Iš tiesų, užsilipęs kopėtėlėmis ant šiukšliavežio savo akimis pamačiau, kad sekcijos, t. y. atliekų surinkimo talpos yra kelios. Taigi visiems „žinovams“ galiu ramiai pasakyti – rūšiuokit, viskas su mūsų surūšiuotomis atliekomis yra gerai ir jos tikrai bus perdirbtos“, – teigia aktorius Martynas Nedzinskas, vienas iš VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ įgyvendinamos kampanijos su šūkiu „Prisijunk prie rūšiuojančios ir galvojančios bendruomenės“ pagrindinių veidų.

Informacijos daugėja, tačiau ir tikinčių mitu skaičius didėja

2017 m. atlikta apklausa atskleidė, kad net 45 proc. žmonių mano, jog visos išrūšiuotos atliekos pilamos į vieną bendrą atliekų surinkimo automobilio talpą. Maža to, pastebima, kad šis niekuo nepagrįstas mitas tik dar labiau plinta, kad ir kiek informacijos apie tai skleidžiama. Pavyzdžiui, 2015 m. šiuo mitu tikinčių žmonių buvo 24 proc., 2016 m. – 34 proc., o šiais metais rodiklis išaugo net iki 45 proc.

„Apmaudu, kad tikinčių šiuo iš piršto laužtu mitu daugėja ir kad šis nepagrįstas įsitikinimas neigiamai veikia jau rūšiuojančius gyventojus. Kliūčių ar priežasčių ieškojimo dėl ko verta ar neverta tai daryti visada yra, buvo ir bus. Bet ar neatrodo, kad kartais tik ir bandome ieškoti pasiteisinimų dėl savo neveikimo. Manau, kad pakuočių atliekų rūšiavimas – ne išimtis“, - situaciją komentuoja Bena Razbadauskienė, VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ direktorė.

Atliekų surinkimo automobilis vienas, o sekcijos atliekoms surinkti – kelios

Iš tiesų, dauguma pakuočių atliekas ir kitas tinkamas perdirbimui tinkamas atliekas surenkančių automobilių turi įrengtas atskiras sekcijas skirtingoms atliekų rūšims, kur jos supilamos iš rūšiavimo konteinerių į vieną mašiną, bet joje su kitomis komunalinėmis atliekomis nesusimaišo.

Kai kurios atliekų tvarkymo įmonės tuo pačiu automobiliu vieną dieną surenka mišrias komunalines atliekas, o kitą dieną – gyventojų išrūšiuotas, pvz., plastiko ar stiklo. Mišrios buitinės atliekos keliauja į Mechaninio biologinio apdorojimo įrenginius arba sąvartyną, o rūšiuotos – į antrinio rūšiavimo stotį, kur plastikai, popierius, metalai išrūšiuojami pagal skirtingas medžiagos rūšis, o stiklas - pagal spalvas. Likusios netinkamos perdirbimui atliekos yra deginamos ir taip gaunamas kuras, kuris naudojamas energijos gamybai.

Atokiose vietovėse, kur rūšiavimo pajėgumai nedideli, labai retais atvejais gali pasitaikyti, kad ekonominio naudingumo sumetimais į vieną transporto priemonę supilamos atliekos iš kelių skirtingos paskirties rūšiavimo konteinerių. Bet net ir tokiu atveju, šios atliekos pasiekia rūšiavimo stotis. Todėl rūšiuoti pakuočių atliekas ir skatinti tai daryti kitus tikrai verta.

Vaizdo klipo nuoroda: https://youtu.be/bpn2EIpeqS8


Informaciją atnaujino: Ainis Čepulis,
Informacija atnaujinta: 2019-02-04 16:21
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema