Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
liepa 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė93278553
Šiandien20881
Dabar naršo445
 
 

Naujienos

Spausdinti

Inerviu su Rokiškio rajono meru Antanu Vagoniu

2016-03-17

Vasarį įvyko bene svarbiausias šiais metais Rokiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame buvo patvirtintas šių metų biudžetas. Nors posėdyje tarp pozicijos ir opozicijos kilo sumaištis, bet rajono meras Antanas Vagonis to nedramatizuoja ir sako, jog gyvenimo tempas keičiasi, turi keistis ir visuomenė.


Sustojęs laikas


Rajono meras A. Vagonis kategoriškas teigdamas, jog nesitaikys su tokia tvarka, kuri buvo anksčiau. Anot jo, gyvenimo tempas pasikeitęs, jis tapo dar labiau agresyvesnis. „Yra žmonių, kurie prisitaiko prie tempo ir pradeda gyventi aktyviai ir greitai, o yra visiškų priešingybių. Susiduriu su tokiomis situacijomis, kada bandoma ilgai diskutuoti, pasvarstyti, tą klausimą atidėti ir spręsti rytoj ar poryt. Versle tokie dalykai jau seniai nebeįmanomi. Ką tu padarei šiandien, turėjai padaryti vakar...“, - sakė A. Vagonis.

Anot jo, dar ne viskas rajono savivaldybėje veikia taip, kaip norėtųsi. „Dabar toks jausmas, kad rajono savivaldybėje laikas yra sustojęs. Pasaulyje vyksta greiti informacijos mainai, per vieną sekundę galime sužinoti, kas įvyko kitame žemyne. Čia situacija visai kitokia – mes dirbame taip, kaip dirbome anksčiau. Net tik intensyvumo atžvilgiu, bet ir tam tikrų sprendimų priėmime. Tokį mąstymą turi keisti tuoj pat“, - akcentavo meras.


Pagarba pinigams 


Kaip teigė A. Vagonis, šiuo metu svarbu, kaip panaudojamos turimos lėšos, ar tai daroma racionaliai. „Jei aš matau, jog vyksta projektas ir bus tuščiai išmesti pinigai, aš jų net nepraleidžiu. Aš visada užduodu klausimą, kokią naudą pajus Rokiškio žmonės. Ir dažnai girdžiu atsakymą, juk tai Europos Sąjungos pinigai, rajonui tereikia tik prisidėti. Padarome, o tada žiūrėsime, kas bus... Turi būti pagarba pinigams. Jei tai ES pinigai, galime elgtis su jais nepagarbiai, jei tai valdžios, dar nepagarbiau... O štai asmeniniai uždirbti pinigai, tai jau labai brangūs. Kiekvienas euras turi būti uždirbtas, o ne turi kažkas jį duoti. Juk šiuo metu žmonėms patogu gauti kokias nors socialines išmokas. Yra masė dar negerų dalykų, kuriuos reikia sutvarkyti. Kol kas nežinau kaip, bet tikrai sutvarkysime“, - kalbėjo A. Vagonis.


Iš komforto zonos


Tęsdamas A. Vagonis kalbėjo, jog viskas turi būti kompleksiška: pinigų panaudojimas, požiūris į darbą, veiklą ir progresą. „Jei kiekvieną rytą ateini į darbą ir tuo pačiu metu geri kavą, jokio progreso nebus. Bet jei kiekvieną kartą ateina naujos mintys ir noras padaryti kažką geriau, tai vienas žingsnis link progreso. O kada aš iš darbuotojų pradedu to reikalauti, jiems tai yra diskomfortas. Jiems kirba vienintelė mintis, ko iš manęs norima, juk aš visą laiką sėdėjau ramiai...“, - pasakojo meras.

Anot jo, daug diskusijų sukėlė, kodėl ryšiams su užsienio šalimis šiais metais skiriama daugiau lėšų nei įprastai. „Ta biudžeto eilutė būdavo formali. Šiuo metu aktyvinam tarptautinį bendradarbiavimą. Bet kiekvieno aukšto pareigūno priėmimas turi vykti pagal protokolą. Tai, žinoma, kainuoja daugiau nei paprastas pasisvečiavimas. Jei norime, jog tarptautinis bendradarbiavimas būtų aktyvus, mes turime tam skirti pinigų. Jei opozicija mano, jog kažkur lėšos yra paskirstytos neteisingai, jų pareiga garsiai pasakyti, kur yra padaryta klaida“, - sakė A. Vagonis.


Užsidirbs patys


Šiais metais, anot rajono mero, mažiau lėšų yra skirta Rokiškio krašto muziejui ir kultūros centrui. „Jiems iškelta užduotis - daugiau užsidirbti. Pakankamai yra investuota į Krašto muziejų ir Kultūros centrą. Tad atėjo toks metas, kada abi šios įstaigos gali pradėti užsidirbti didžiąją dalį pajamų patys. Žinoma, gal pradžioje ir nebus taip, jog išgyvens patys. Nors yra nemažai pavyzdžių, kada dvarai yra atiduoti verslui ir jis kažkaip išsilaiko. Tai jeigu verslas išsilaiko, tai ir mes galime išsilaikyti. Tą pačią užduotį keliame ir rajono kultūros darbuotojams. Jie taip pat turi užsidirbti patys iš turizmo ir kitų veiklų“, - kalbėjo rajono vadovas.

Kita nedidelė naujiena – kultūros ir sporto lėšų atskyrimas. Anot mero, anksčiau pinigai, skirti kultūrai ir sportui, buvo pateikiami biudžeto vienoje eilutėje. „Dabar mes tai išskyrėme ir aiškiai matosi, kiek kultūrai, o kiek sportui. Taip, tie pinigai nėra dideli... Dažnai girdžiu prašymą – duokite pinigų. Ką reiškia duokite? Rašykite projektą ir bus skirti pinigai, kurio metu skaidriai parodysite, kur juos panaudojote. Aišku, tie pinigai nėra vagiami, bet tai jau pasidaro kaip papildomas darbas ir ne visi ryžtasi tai daryti“, - sakė A. Vagonis.


Parama smulkiajam verslui


Pasak rajono vadovo, opozicija norėjo, jog žemdirbių ir verslo rėmimo fondai susilygintų. Jie tapo vienodi – abiems po 12 tūkst. eurų. „Verslo rėmimo fondas yra „gyvas“. Pernai metais buvo pakeltas nekilnojamojo turto mokestis. Tuo metu sakiau, jog tie pakelti 2 proc. bus atiduoti smulkiam ir vidutiniam verslui skatinti. O kiek bus surinkta, aš šiuo metu tikrai negaliu pasakyti. Po pirmojo ketvirčio jau bus aišku, kiek yra sumokėta, o imti ir dalinti pinigus, kurių dar nėra, nebūtų sąžininga. Yra sudaryta komisija, kuri ir paskirstys tas lėšas smulkiam ir vidutiniam verslui.


Atnaujins mokyklas


Dar viena nauja eilutė biudžete – informacinių technologijų ir baldų atnaujinimas mokyklose. „Kai kuriose mokyklose suolai yra labai susidėvėję ir atėjo laikas jau nebesityčioti iš tų žmonių, kurie dar sėdi ant jų. Dar vienas tikslas – atnaujinti morališkai pasenusius kompiuterius. Tai nėra labai didelės lėšos, bet tai bus mažas žingsnis į priekį. Tas pinigų skyrimas, nors ir nedidele suma, bet parodo, jog tos šakos mums yra svarbios“, - pasakojo A. Vagonis.

Anot jo, atsinaujins ir rajono savivaldybė. „Čia tikra vakarykštė diena. Dalis žmonių dirba su labai senais kompiuteriais. Kad ir ta pati rajono tarybos transliacija, kada žmonės negali jos žiūrėti. Vėliau kyla didelis triukšmas dėl nekokybiškų įrašų. Mes gyvename 21 amžiuje, kur kiekvienas penktokas telefonu gali įrašyti visą tarybos posėdį ir iš karto pasidalinti socialiniuose tinklapiuose. Juk buvo investuota nemažai pinigų, reikia visada tą turtą ir prižiūrėti“, - kalbėjo A. Vagonis.

 
 
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema