Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
liepa 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė93260061
Šiandien2389
Dabar naršo171
 
 

Naujienos

Spausdinti

Užsienio reikalų ministerija kviečia teikti vystomojo bendradarbiavimo projektų koncepcijas ir paraiškas

2015-11-17

Užsienio reikalų ministerijos

Kvietimas teikti vystomojo bendradarbiavimo projektų koncepcijas ir paraiškas:

(Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2015 m. lapkričio 9 d. įsakymu Nr. V-234 pakeistos projekto koncepcijos ir projekto paraiškos formos).

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija kviečia teikti vystomojo bendradarbiavimo projektų koncepcijas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programai įgyvendinti 2016 metais.

Siūlomi projektai turi atitikti Lietuvos Respublikos vystomojo bendradarbiavimo 2014–2016 metų politikos kryptis, patvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. sausio 15 d. nutarimu Nr. 41.

Užsienio reikalų ministerija kviečia teikti KONCEPCIJAS projektams šiose valstybėse ir srityse įgyvendinti (iki 500 tūkst. eurų):

Armėnijos Respublikoje:

  • demokratijos ir pilietinės visuomenės stiprinimas;
  • socialinių ir ekonominių reformų įgyvendinimas.

Azerbaidžano Respublikoje:

  • demokratijos ir pilietinės visuomenės stiprinimas;
  • socialinių ir ekonominių reformų įgyvendinimas.

Baltarusijos Respublikoje:

  • administracinių ir institucinių gebėjimų, Lietuvos ir Baltarusijos vietos valdžios institucijų bendradarbiavimo stiprinimas;
  • pilietinės visuomenės stiprinimas, jaunimo iniciatyvų skatinimas;
  • istorinio ir kultūrinio paveldo puoselėjimas;
  • ekonominis ir socialinis vystymasis.

Gruzijoje:

  • administracinių ir institucinių gebėjimų stiprinimas, padedant įgyvendinti su Europos Sąjungos-Gruzijos asociacijos susitarimu susijusias reformas, ypatingą dėmesį skiriant energetikos, kovos su korupcija, aplinkos apsaugos, klimato kaitos ir sveikatos apsaugos sritims;
  • regionų vystymas;
  • pilietinės visuomenės stiprinimas ir socialinio bei ekonominio aktyvumo skatinimas.

Moldovos Respublikoje:

  • administracinių ir institucinių gebėjimas stiprinimas, padedant įgyvendinti su Europos Sąjungos-Moldovos Asociacijos sutarties įgyvendinimu susijusias reformas, ypatingą dėmesį skiriant energetikos sričiai, reformoms teisingumo srityje, bankų sektoriuje ir kovos su korupcija srityje;
  • pilietinės visuomenės, ypatingai regionuose, stiprinimas, pagrindinį dėmesį skiriant moterų ir jaunimo aktyvumo skatinimui;
  • visuomenės informavimas apie europinės integracijos naudą, ypač Moldovos regionuose.

Ukrainoje:

  • administracinių ir institucinių gebėjimų stiprinimas padedant įgyvendinti su Europos Sąjungos-Ukrainos Asociacijos sutartimi susijusias reformas, ypač energetikos, antikorupcijos, teisės ir vidaus reikalų srityje;
  • parama sveikatos apsaugai, ypač reabilitacijos srityje;
  • pilietinės visuomenės, ypač regionuose, stiprinimas;
  • bendro istorinio ir kultūrinio paveldo puoselėjimas.

Afganistano Islamo Respublikoje:

  • regioninės iniciatyvos, skirtos šalies ekonominiam ir socialiniam vystymuisi.

ES Rytų partnerystės regione:

  • parama žiniasklaidos laisvei ir pliuralizmui;
  • demokratinių institucijų stiprinimas.

Kitose valstybėse, įtrauktose į EBPO paramos gavėjų sąrašą:

  • parama migracijos kilmės ir tranzito šalims ir regionams, kuriuose Lietuvos parama ir patirtis labiausiai prisidėtų prie šalių partnerių poreikių tenkinimo ir stiprintų Lietuvos partnerystę su kitomis šalimis donorėmis.

Visuomenės švietimo ir informavimo apie vystomąjį bendradarbiavimą projektai:

  • periodinis naujų Darnaus vystymosi tikslų pristatymas Lietuvos visuomenei.
  • kiti visuomenės informavimo ir švietimo apie vystomąjį bendradarbiavimą projektai.

****

Vertinant projektų koncepcijas, dėmesys bus skiriamas vystomojo bendradarbiavimo veiklos horizontaliesiems prioritetams: demokratijos ir žmogaus teisių stiprinimui, moterų ir vyrų lygybės skatinimui, moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo didinimui, taip pat aplinkosaugai ir kovai su klimato kaita. Taip pat bus atsižvelgiama į tai, kaip projektas prisideda prie Lietuvos europinės integracijos patirties perdavimo Rytų partnerystės valstybėms ir šios patirties sklaidos pokyčius patiriančiuose regionuose.

Teikiamos koncepcijos turi atitikti Europos Sąjungos, Lietuvos ir valstybės partnerės, su kuria yra bendradarbiaujama įgyvendinant projektą, strateginius susitarimus ir (arba) susitarimus dvišalio bendradarbiavimo srityje, ir (arba) valstybės partnerės nacionalinės plėtros strategijas.

Projektai gali apimti daugiau negu vieną valstybę partnerę, jeigu tai sudarys sąlygas pasiekti geresnių rezultatų ir užtikrins didesnį projektų poveikį.

Projekto koncepcijoje turi būti nurodytas bent vienas partneris valstybėje partnerėje. Partneris valstybėje partnerėje nėra būtinas, vykdant veiklą, susijusią su visuomenės informavimu arba parama demokratijai, arba jei koncepciją ar paraišką teikia valstybės partnerės subjektas arba tarptautinė organizacija.

****

Koncepcijų teikimo, jų vertinimo, projektų vykdymo ir teikėjų informavimo tvarka ir kiti reikalavimai yra nustatyti Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vystomojo bendradarbiavimo veiklos įgyvendinimo tvarkos apraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. kovo 26 d. nutarimu Nr. 278 „Dėl Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vystomojo bendradarbiavimo veiklos įgyvendinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, ir Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos įgyvendinimo tvarkos apraše, patvirtintame užsienio reikalų ministro 2014 m. balandžio 17 d. įsakymu Nr. V–62 „Dėl Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos įgyvendinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Projektų koncepcijas pagal nustatytas formas (Projekto koncepcijos forma) su visais privalomais priedais lietuvių arba anglų kalba gali teikti Lietuvos ir užsienio valstybių juridiniai asmenys, kitos organizacijos, jų padaliniai ir fiziniai asmenys. Koncepcijos gali būti skirtos vienerius metus arba ilgiau negu vienerius metus trunkantiems projektams įgyvendinti.

Užpildytos, pasirašytos ir nuskenuotos projektų koncepcijos su nuskenuotais priedais yra siunčiamos elektroniniu paštu [email protected] arba užpildytos ir pasirašytos projektų koncepcijos su priedais yra siunčiamos registruotu paštu arba pristatomos Užsienio reikalų ministerijai šiuo adresu: Vystomojo bendradarbiavimo departamentui, Užsienio reikalų ministerija, J. Tumo-Vaižganto 2, LT-01511, Vilnius.

Projektų koncepcijos yra priimamos iki 2015 m. gruodžio 18 d. (įskaitytinai). Užsienio reikalų ministerija pasilieka teisę pratęsti nurodytą terminą.

 

Vystomojo bendradarbiavimo departamentas

Užsienio reikalų ministerija

J. Tumo-Vaižganto g. 2, Vilnius

Tel. 8 706 52985

El. paštas [email protected];

http://www.orangeprojects.lt

Teikti paraiškas 

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija kviečia teikti vystomojo bendradarbiavimo projektų paraiškas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programai įgyvendinti 2016 metais.

Siūlomi projektai turi atitikti Lietuvos Respublikos vystomojo bendradarbiavimo 2014–2016 metų politikos kryptis, patvirtintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. sausio 15 d. nutarimu Nr. 41.

Užsienio reikalų ministerija kviečia teikti PROJEKTŲ PARAIŠKAS šioms koncepcijoms įgyvendinti (bendra suma - iki 150 tūkst. eurų):

****

Teikiamos paraiškos turi atitikti Europos Sąjungos, Lietuvos ir valstybės partnerės, su kuria yra bendradarbiaujama įgyvendinant projektą, strateginius susitarimus ir (arba) susitarimus dvišalio bendradarbiavimo srityje, ir (arba) valstybės partnerės nacionalinės plėtros strategijas.

Projekto paraiškoje turi būti nurodytas bent vienas partneris valstybėje partnerėje. Partneris valstybėje partnerėje nėra būtinas, vykdant veiklą, susijusią su visuomenės informavimu arba parama demokratijai, arba jei paraišką teikia valstybės partnerės subjektas arba tarptautinė organizacija.

****

Paraiškų teikimo, jų vertinimo, projektų vykdymo ir teikėjų informavimo tvarka ir kiti reikalavimai yra nustatyti Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vystomojo bendradarbiavimo veiklos įgyvendinimo tvarkos apraše, patvirtintame Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. kovo 26 d. nutarimu Nr. 278 „Dėl Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vystomojo bendradarbiavimo veiklos įgyvendinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, ir Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos įgyvendinimo tvarkos apraše, patvirtintame užsienio reikalų ministro 2014 m. balandžio 17 d. įsakymu Nr. V–62 „Dėl Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos įgyvendinimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Projektų paraiškas pagal nustatytas formas (Projekto paraiškos forma ir Projekto paraiškos sąmatos forma) su visais privalomais priedais lietuvių arba anglų kalba gali teikti Lietuvos ir užsienio valstybių juridiniai asmenys, kitos organizacijos, jų padaliniai ir fiziniai asmenys. Paraiškos gali būti skirtos vienerius metus arba ilgiau negu vienerius metus trunkantiems projektams įgyvendinti.

Užpildytos, pasirašytos ir nuskenuotos projektų paraiškos su nuskenuotais priedais yra siunčiamos elektroniniu paštu [email protected] arba užpildytos ir pasirašytos projektų paraiškos su priedais yra siunčiamos registruotu paštu arba pristatomos Užsienio reikalų ministerijai šiuo adresu: Vystomojo bendradarbiavimo departamentui, Užsienio reikalų ministerija, J. Tumo-Vaižganto 2, LT-01511, Vilnius.

Projektų paraiškos yra priimamos iki 2015 m. gruodžio 18 d. (įskaitytinai). Užsienio reikalų ministerija pasilieka teisę pratęsti nurodytą terminą.

 

Vystomojo bendradarbiavimo departamentas

Užsienio reikalų ministerija

J. Tumo-Vaižganto g. 2, Vilnius

Tel. 8 706 52985

El. paštas [email protected];

http://www.orangeprojects.lt

 

 

 
 
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema